Tuesday 9 December 2008

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ 72-70

Την πρωτοπορία έχει στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ (12-9), που προηγήθηκε με την λήξη σε 17-12. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου με 21-20, όμως, οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν χαρακτήρα (24-21). Στα αξιοσημείωτα το δεύτερο φάουλ του Νέμεθ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και το ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ του Τόμπσον, ο οποίος έκατσε στον πάγκο. Η ΑΕΚ ξέφυγε σε 30-21 στο 16ο, παίζοντας καλό μπάσκετ. Η αυλαία του ημιχρόνου έπεσε με την ΑΕΚ να προηγείται με 36-30.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και ξέφυγε σε 51-37(26ο), χάρη στον Μπράιντ. Το δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ του Τόμπσον πάνω στον Μπατή αποσυντόνισε τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι είδαν τη διαφορά να κατεβαίνει στους επτά πόντους (53-47). Το τρίτο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε σε 59-50 υπέρ της Ένωσης.
Τα δεκάλεπτα:: 17-12, 36-30, 59-50, 72-70
ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 15 (3/3τρ.), Ταπούτος, Βασιλόπουλος 5 (1τρ.), Παπανικολάου 13 (3ασ.), Τόμπσον 9 (1τρ., 5λ.), Χατζής, Δορκοφίκης 5, Κίκερπιλ 3, Μπράιαντ 10 (8ρ.), Άντερσεν 2, Νέμεθ 10.
Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 9 (2τρ., 3ασ.), Κινγκ 17 (2τρ.), Σούλτζε 15 (2τρ.), Σπανός, Σιγκούνας 2, Κούρτοβιτς, Μπατής 13 (1τρ., 6ρ., 2ασ., 4κλ.), Αριγκμπάμπου 6, Κολώκας 3, Καραποστόλου 3 (1τρ.), Παπαϊωακείμ 2.
ΒΑΣΣΙΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ
ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ"
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ βασίλης Βάσσιος ανέφερε:
«Τρία πράγματα είχαμε υποσχεθεί στην αρχή και τα τηρούμε. Κατά πρωτο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, κάτι που φαίνεται κάθε Σάββατο ότι τα έχουμε καταφέρει. Κατά δευτερο να είμαστε συνεπείς οικονομικά και κατά τρίτο να διοργανώσουμε στα Πατήσια 13 γιορτές συν τα ματς των πλέι οφ. Ειναι γεγονός ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια φέτος στην ΑΕΚ, γι' αυτό και ευχαριστούμε το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε γιορτές στα Πατήσια και ευχαριστούμε τον κόσμο, όπως και αυτούς που βοηθούν στο να είμαστε σωστοί οικονομικά. Έχουμε τεράστια προβλήματα. Παρακαλούμε, λοιπόν, φίλους και εχθρούς να μην μας βάζουν τρικλοποδιές. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εννιά άτομα και είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν διαφωνίες. Το να ακούγεται όμως, ότι κάποιος φεύγει είναι διαφορετικό. Η πορεία της ομάδας κρέμεται από μια τεντωμένη κλωστή, όμως, οι σχέσεις μας είναι το ίδιο καλές όπως το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, με το Μπάμπη είμαστε περισσότερο φίλοι".
Για τον Νίκο Χατζή είπε: «Ανοίχτηκε μια μεγάλη κουβέντα με το Χατζή παραμονές του αγώνα. Με όλα τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα τα έχουμε βρει. Αναγνωρίζουμε πως οι προηγούμενες διοικήσεις χρωστούν χρήματα. Πάμε να κάνουμε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ και βγαίνουν κάποια ευφάνταστα σενάρια για τον ΟΠΑΠ. Και έχουν αναστατωθεί κάποιοι παίκτες μας. Ό,τι αποφάσεις παίρνονται φέτος, είναι από εμάς. Από τον Ιούλιο ως το τέλος της σεζόν. Τιμάμε το Δρόσο αλλά και το Φιλίππου για την προσφορά τους στην ΑΕΚ... Υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες που προσπαθούμε να λύσουμε. Για την επόμενη μέρα τόνισε: «Είχαμε πει πως θα κάνουμε εκπλήξεις. Θα κάνουμε προτάσεις. Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ΑΕΚ. Είμαστε η χειρότερη λύση πριν από τη Β’ Εθνική. Θα σας παρακαλούσα ό,τι είναι διφορούμενο να το τσεκάρετε μαζί μας. Τα τηλέφωνά μας είναι ανοιχτά. Είμαστε εννιά, είμαστε μια γροθιά και ως μια γροθιά θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα».
ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: "Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ"
Ο Κώστας Φλεβαράκης αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη:
«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Αν εκεί που είχαμε πάρει τη διαφορά ήμασταν ήρεμοι και ψύχραιμοι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα. Μπήκαμε με το σκεπτικό ότι παίζουμε με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία τόσα χρόνια. Είχαμε πολλά προβλήματα στο δεύτερο μέρος με την αποβολή του Τόμπσον. Περίεργο ματς με δύο αντιαθλητικά σε έναν παίκτη. Είναι σημαντικό να κερδίζει με κάποια από τα βασικά σου στελέχη να μη βρίσκονται σε καλή μέρα. Είναι σπουδαίο για εμένα να είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι. Χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά. Ό,τι καλύτερο είναι να βλέπουμε νίκες όπου οι Έλληνες παίκτες πρωταγωνιστούν». Για τα όσα τραγελαφικά είπε ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Αν κάποιος έκανε οτιδήποτε εις βάρος παίκτη ή σταφ της Ολύμπιας είναι κατακριτέο, ωστόσο, μέχρι σήμερα στο Σπόρτιγκ η ατμόσφαιρα ήταν υποδειγματική. Δικαιούμαστε να έχουμε αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Πολλά περισσότερα απ’ την Ολύμπια».
Ο κορυφαίος Γιάννης Κυριακόπουλος ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμασταν από μια κακή εμφάνιση και ήττα στο Αλεξάνδρειο. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το ματς, όπως και όλα τα ματς εδώ μέσα. Δικαιούμασταν τη νίκη επί ενός δύσκολου αντιπάλου. Είναι μια καλή και σοβαρή ομάδα».

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...