Wednesday 17 December 2008

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 77-70

Σε απόσταση αναπνοής έφθασε τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα η ΑΕΚ (31-30), αλλά με δύο τρίποντα του Μουλαομέροβιτς η διαφορά αυξήθηκε στους επτά πόντους (37-30). Οι "κιτρινόμαυροι" αν και δεν είχαν καλό ξεκίνημα, εν τούτοις, ισορρόπησε το παιχνίδι και βρήκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Στην επανάληψη δεν κατάφεραν να πετύχουν εύκολα καλάθια, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να διατηρούν προβάδισμα επτά πόντων (50-43, 27ο). Με σερί 11-0 η ΑΕΚ μείωσε σε 58-56 (34ο) χάρη στην πιεστική άμυνα αλλά και στις εύστοχες επιθετικές προσπάθειες των Δορκοφίκη, Ταπούτο. Φούλαρε κι άλλο η Ένωση στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης και μάλιστα, πήρε το προβάδισμα με (64-63,36ο ) με δύο κλεψίματα του Νέμεθ. Ο Δικέφαλος διεκδίκησε τους δύο βαθμούς τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Τα δεκάλεπτα: 24-15, 43-32, 58-47, 77-70
ΠΑΟΚ (Καλαφατάκης):
Γουέσον 17 (7/7δίπ., 15ρ.), Καυκής, Βασιλειάδης 15 (2), Κυρίτσης 2, Τσιάρας 6 (1), Ντιαρά 7, Μουλαομέροβιτς 14 (2), Γκρέγκορι 12, Δεμερτζής, Τομάσεβιτς 4
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 3 (1), Ταπούτος 7, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 12 (2), Τόμπσον 5, Χατζής 6, Δορκοφίκης 10, Κίκερπιλ 3, Μπράιαντ 10 (2), Άντερσεν 4, Νέμεθ 10 (2).
Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό της Θέρμης μίλησαν οι Φλεβαράκης και Παπανικολάου. Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι "κάποιες στιγμές κάποιοι είναι καλό να μην ξεπερνάνε τα όρια" ενώ ο έμπειρος φόργουρντ: "Για τη βλακεία του ενός (σ.σ. αστυνομικού που πυροβόλησε τον μικρό Αλέξη) δεν πρέπει να την πληρώνουν όλοι. Ζήτησα προστασία από τους αστυνομικούς, αλλά μου απάντησαν ότι προκαλώ".
Κώστας Φλεβαράκης: "Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αντίθετους στόχους το καλοκαίρι.Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει έχοντας συνέπεια. Είμαστε ανταγωνιστικοί και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Κάναμε σημαντική προσπάθεια με ομαδικότητα και αγωνιστικότητα. Το θετικό στοιχείο είναι η καλή εμφάνιση στην επανάληψη".
Δημήτρης Παπανικολάου: "Στο σημείο που διακόπηκε το ματς χάσαμε το ρυθμό μας. Πλέον, η αστυνομία κάθεται μέσα στη φυσούνα. Ο Ταπούτος έχει πρόβλημα με το μάτι του εξαιτίας ενός μπουκαλιού ουίσκι... Επειδή υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, δε σημαίνει ότι όλοι είναι κακοί».

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...