Wednesday 24 December 2008

ΑΕΚ - ΚΑΒΑΛΑ 78-75

Ισοπεδωτική ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, που προηγήθηκε με 36-13(!!!), χάρη σε έναν εκπληκτικό Ντι Τζέι Τόμπσον που σημείωσε 13 πόντους. Η ΑΕΚ επιχείρησε μέσα σε 10 λεπτά δέκα τρίποντα και ευστόχησε στα οκτώ! Χάρισε μόλις δύο ριμπάουντ στους αντιπάλους τους, ενώ περιόρισε τους αιφνιδιασμούς στους οποίους αρέσκεται η Καβάλα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο "κατέβηκε" ο ρυθμός της ΑΕΚ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Καβάλα που μείωσε στους δέκα πόντους διαφορά (42-32). Ο λόγος επικεντρώνεται κυρίως, στις αλλαγές που έγιναν αλλά και στην κόπωση από το καταπληκτικό ξεκίνημα της Ένωσης. Το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 47-36.
Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε αλλαγή σκηνικού, αφού η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, πίεσε στην άμυνα και με σερί 14-0 αύξησε τη διαφορά στους 24 πόντους (66-42, 28ο).
Τα δεκάλεπτα: 36-13, 47-36, 66-46, 78-75
ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης):
Κυριακόπουλος, Ταπούτος 9 (1), Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 16 (2), Τόμπσον 17 (3), Χατζής 5, Δορκοφίκης 6 (1), Κίκερπιλ, Μπράιαντ 8 (10ρ.), Αντερσεν, Νέμεθ 17 (2).
Καβάλα (Κώστας Πιλαφίδης): Ντιγκμπέ 11 (3), Ντάνιελς 14 (2), Κέκελης 6, Πενταζίδης, Γκαγκαλούδης 9, Τόμας 6 (2), Καβαλιάουσκας 20 (8/8δ.), Κούβελας, Αμαγκού 4, Αγγελακόπουλος 5 (1).
Κώστας Φλεβαράκης: «Μιλάγαμε συνεχώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στα πρώτα δέκα λεπτά ακολουθήσαμε όσα είχαμε πει, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο η Καβάλα έπαιξε καλύτερα. Στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο, μάλλον, θεωρήσαμε ότι το ματς τελείωσε αλλά αυτό είναι λάθος. Υπάρχει χώρος στην Α1 για μία ομάδα σαν την Καβάλα που έχει ποιότητα και μπορεί να φθάσει πιο ψηλά. Κρατάμε τη νίκη».
Κώστας Πιλαφίδης: «Ξεκινήσαμε άσχημα και δεν ξέρω, αν υπάρχει δικαιολογία. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα σε προσπάθειες τριπόντων, κάτι που το λέγαμε συνεχώς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήρθαμε στο γήπεδο καν, αλλά μετά βελτιώσαμε την εικόνα μας. Δεν αρκεί όμως, αφού πρέπει να έχουμε πειθαρχία και στα 40 λεπτά. Δεν θα προχωρήσουμε σε νέα μεταγραφή λόγω μπάτζετ». Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μαζί με τα τμήματα της ερασιτεχνικής στα πλαίσια του κοινωνικού έργου θα επισκεφθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι την μη κυβερνητική οργάνωση παιδικής μέριμνας και προστασίας «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...

Η Μακεδονία είναι μια και ΕΛΛΗΝΙΚΗ, το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία...